Във Флоренция беше открит ресторант, посветен на София Лорен

„София Лорен – оригинална италианска храна“, открит в центъра на Флоренция e първият ресторант от верига, посветен на известната актриса.

Идеята се ражда благодарение на Лучано Чимино, ръководител на холдинговата компания Pianoforte, която контролира мултинационални компании като Yamamay и Carpisa. Именно той дава живот на новата компания Dream Food, която ще работи в сферата на общественото хранене. Ресторантите ще работят под бранда “Sophia Loren, Original Italian Food”.

Проектът е роден със съгласието и сътрудничеството на София Лорен и с идеята да се отворят   ресторанти в Неапол и Милано, Дубай и Маями, Хонконг и Шанхай. „Когато ме помолиха да участвам в този проект, нямах никакви съмнения, защото този ресторант въплъщава някои от нещата, които най-много обичам: италианската кухня, моментите на съпричастност, свързани с нея , както и любимите  образи  от моите  филмови  герои са някак свързани с кухнята“ , споделя известната актриса.

Ресторантът е проектиран от студиото Redaelli  в сътрудничество с Costa Group и се характеризира с големи прозорци с изглед към двуобемния портик и  улица Брунелески. Разположен на площ от над 1500 квадратни метра и 3 нива, той разполага с 270 места и 2 професионални кухни. За да „измисли“ пиците е  нает Франческо Мартучи, най-добрият готвач на пица в Италия за  2020 година от „I Masanielli“ в Казерта, докато Генарино Еспозито, готвач с две звезди на Мишлен и шеф  на ресторант „Torre del Saracino“ във Vico Equense има  грижа за кухнята. „София Лорен – оригинална италианска храна“ е също кафене и коктейл и винен бар. „Аз съм 100% неаполитанка във всичко, което правя, когато пея песен, когато танцувам, мисля, действам, когато избирам какво да ям”,  казва София Лорен,  „и винаги съм имала прекрасна връзка с храната, защото тя  ме прави щастлива”.

„Не беше лесно да сбъдна една мечта, която започна през 2014 г.”, разказва Лучано Чимино,  „и трудностите от тази последна пандемична година свидетелстват за това. Но бяхме упорити и сигурни, че този ден ще дойде. София беше нашата муза за иновативно приключение и предприемаческо предизвикателство. Качествен ресторант с достъпни цени и традиционни италиански ястия “. „Искахме да създадем модерно, изтънчено и изискано пространство , където елегантността и топлината на внимателно подбраните материали генерират съвременна инсталация, лека и блестяща естетика, която експлоатира щедрите двойни височини и размери на съществуващото пространство”, обясни архитектът Иво Редаели, който проектира  първия ресторант от  веригата.

Източник: tg24.sky.it

Прочетете още

София Лорен и кметът на Флоренция

Повериха Ключовете на Флоренция на София Лорен

 Емоционален момент по време на церемонията беше мелодията на " O, Sole Mio”, изсвирена на цигулка от самия кмет на Флоренция в чест на голямата актриса.