Слънчево настроение, танци и усмивки в празника „Децата на Плевен спортуват“

Идеята е популяризиране на спорта за подрастващите в свободното време и първи уроци по различни видове дейности без състезателен характер.

В Градската градина бяха организирани кътове с мобилно спортно оборудване за стрийтбол, волейбол, хокей на трева, тенис, каране на ролери и тротинетки, авиомоделизъм, игри по безопасност на движение по пътищата и запознаване с нетрадиционни спортове като боче и удбол. Изявената плевенска шахматистка Нора Рашева, която е трикратна държавна шампионка, участничка в три световни и три европейски първенства, изнесе сеанс на едновременна игра срещу всички желаещи деца.

Родители и деца, които имаха желание да творят с глина се включиха в изнесеното ателие на школата по керамика на Вяра Савова.

Празникът завърши с концерт  на танцов състав „Синтез“ и ДЮФА „Нашенчета“ от ЦПЛР – ЦРД – Плевен. На всички деца ще бяха раздадени символични награди и грамоти за участие.

Инициативата е организирана от Община Плевен в партньорство със „Спортувам.Инфо“ и ЦПЛР – ЦРД.

Прочетете още

Културен седмичен афиш на Плевен 26 февруари – 3 март

Откриване изложба „Съхранените спомени за войната” с оригинални фотографии от Руско-турската война 1877 - 1878 г. и Плевенската епопея от колекциите на РВИМ - Плевен.