Плевен ще поиска от държавата още два имота в парк “Кайлъка” за управление от Общината

Общинският съвет на Плевен прие решение, с което възлага на кмета на Общината Георг Спартански да изготви предложение до Министер­ския съвет на Република България, чрез Областния управител за предоставяне за безвъзмездно общинско управление на още два недвижими имота в парк „Кайлъка“. Решението бе подкрепено единодушно от общинските съветници, информират от Пресцентъра на местния парламент.

С Решение №895 от 07.12.2020 г. Министерският съвет предостави за безвъзмездно управление на Община Плевен общо 37 поземлени имота на територията на Защитена местност „Кайлъка“. Имотите са в частта от „Моста“ до парк-хотел „Кайлъка“ и на практика са най – масово посещаваните в района за отдих.

При обсъждане на днешното предложение бе пояснено, че във връзка с поддръжката и цялостното им стопанисване е необходимо на Община Плевен да бъдат предоставени допълнително още два недвижими имота – публична държавна собственост. Те се намират до обект за обществено хранене, срещу езерото в парка и се ползват като обществен паркинг /до „Двете сърнета“/. Целта на искането е поддържането на посочените два терена в добро състояние при ползването им от посетителите на парка.

Прочетете още

Културен седмичен афиш на Плевен 26 февруари – 3 март

Откриване изложба „Съхранените спомени за войната” с оригинални фотографии от Руско-турската война 1877 - 1878 г. и Плевенската епопея от колекциите на РВИМ - Плевен.