26 февруари 2024 12:28:53

Плевен се включва в инициативата “България срещу диабета”

Община Плевен се присъединява в провеждането на инициативата „България срещу диабета“, чиято цел е превенция на заболяването, както и подобряване на осведомеността за него. По проекта от 26 юни до 08 юли се организира национален поход, в чийто рамки активисти ще обходят всички областни градове в България, за да представят опасностите от пандемията на 21-ви век, наречена диабет. На определени пунктове гражданите ще могат да получат информационни материали и безплатно да им бъде измерена кръвната захар, информират от Пресцентъра на Общината. Индивидуално организирани колоездачи ще пристигат на всеки един т.нар. „диабетен патрул“, за да представят здравословния начин на живот и спорта като най-доброто средство за превенция.

В Плевен „диабетният патрул“  ще е от 11.00 до 13.00 часа на пл. „Възраждане“ на 28 юни 2021 г., понеделник. Велопоходът от Плевен към Ловеч ще тръгне в същия ден в 12.00 часа.

Проектът се изпълнява от Лайънс клуб – Видин съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска асоциация „Диабет“, Българското национално сдружение по детска ендокринология и с подкрепата на всички общини в 28-те области в страната. В рамките на проекта предстоят обучения на медицински лица към училища и детски учебни заведения, организиране на четири лагера за деца с диабет тип 1

Прочетете още

До месец ще е ясно какво е нивото на колективния имунитет у нас

До месец ще стане ясно какво е нивото на колективния имунитет у нас. За целта …