Малки и големи приеха предизвикателството да спортуват в парк „Кайлъка”

Малки и големи се присъединиха  към инициативата Световен ден на предизвикателството, която  се проведе днес  в парк „Кайлъка“. Проявата е  организирана  от Община Плевен със съдействието на Българска федерация Спорт за всички. Тази година мотото на инициативата е „15 минути спорт“, за да ни напомни, че въпреки ограниченията и натоварения делник не бива да пренебрегваме системната двигателна активност всеки ден, макар и за кратко време.

Плевенските  спортни клубове по волейбол, акробатика, баскетбол, хандбал, киокушин, йога, фехтовка  предложиха на плевенчани и гостите на града 9 спортни зони, които бяха разположени в зелените площи на парк „Кайлъка“. Всички желаещи  имаха възможността  да проведат спортни занимания или тренировка на открито – по избор в една от зоните или последователно в няколко зони съобразно физическите си възможности, така че общото време на физическа активност да е поне 15 минути.

В заниманията  участваха  всички желаещи, независимо от тяхната възраст, пол и социален статус, защото спортът е здраве за всички. Допълнително настроение и възможност за 15 минути физическа активност внесоха  танцови формации по хип-хоп,  брейк и латино танци, с които желаещите  взеха  първите си уроци под ръководството на инструктор.

Целта на Деня на предизвикателството е да се насърчат и популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората. Плевенчани и гостите на града участваха заедно в един прекрасен и незабравим спортен ден, като приеха спорта за предизвикателство, в което е важно участието, а не победата.

Прочетете още

Слънчево настроение, танци и усмивки в празника „Децата на Плевен спортуват“

Идеята е популяризиране на спорта за подрастващите в свободното време и първи уроци по различни видове дейности без състезателен характер.