9 септември – Световен ден на красотата

Международният ден на красотата е празник, който ще спаси света!

Днес отбелязваме Световния ден на красотата. Празникът се чества по инициатива на Международния комитет по естетика и козметология (CIDESCO), световната организация в областта на естетиката и козметологията, която е основана в Брюксел през 1946 година и има свои отделения в 33 страни.

С развитието на козметиката и козметологията, празникът на красотата стана необходимост и през 1995 г. бе взето решение за неговото съществуване. Вече четиринадесет години (от 2003 г.) той се почита не само от жените, но и от стилисти, дизайнери, фризьори, модисти, фитнес инструктори и модели, които получават поздравления днес.

“Красотата ще спаси света” е най-популярната фраза в света, която всички сме чували.  Думите са на един от най-великите световни писатели – Фьодор Михайлович Достоевски.
Красотата е не само външна, но и вътрешна, а всеки човек има собствени стандарти за красота. Красивите неща са онези, които успяват силно да развълнуват човек, да се прокраднат в сърцето му и да събудят душата му.

Прочетете още

Културен седмичен афиш на Плевен 26 февруари – 3 март

Откриване изложба „Съхранените спомени за войната” с оригинални фотографии от Руско-турската война 1877 - 1878 г. и Плевенската епопея от колекциите на РВИМ - Плевен.