78 машини за гласуване е открила новата ЦИК в областните управления на МВР из страната

По неясна причина 78 от купените машини за гласуване се намират в различни областни дирекции на вътрешните работи, обяви зам.-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева пред БиТиВи. От думите й стана ясно, че предстои анализ колко още машини трябва да се купят за гласуването в чужбина, за да се изпълни изискването на Избирателния кодекс във всички секции с над 300 избиратели да се упражнява вотът само с тях.

Броят на машините за гласуване в страната е достатъчен. Не е платено нищо по договора за покупката им, който е на стойност 43 млн. лева с ДДС, допълни Матева. Според нея до изборите на 11 юли трябва да се организират демонстрации на гласуване с машина пред възможно повече хора. В отговор на въпрос говорителят на ЦИК каза, че с машини се гласува по-бързо, а след анализи ще се прецени дали и в кои секции е нужно да има повече от една машина.

Прочетете още

Депутатът Найден Зеленогорски участва в конференция „Интелигентни градове и общини – Визия за бъдещето“

Народният представител и член на УС на Асоциацията на българските градове и региони (АБГР) Найден Зеленогорски взе участие в научно-практическа конференция „Интелигентни градове и общини – Визия за бъдещето“, организирана от АБГР съвместно с Фондация „Конрад Аденауер“ и партньорството на УНСС.